Brabantse hachee

Brabantse hachee

Brabantse hachee

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

600 gr magere runderlappen, in blokjes van 2 cm
zout en peper
70 gr boter of reuzel
5 grote uien, in dunne ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 el bloem
3/4- 1 l vleesbouillon
2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
1-2 el azijn

Bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in de boter in 5-10 min rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak ui en knoflook circa 8 min in het achtergebleven braadvet. Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en schep alles goed om.
Verwarm de bouillon en schenk deze in de pan. Voeg ontbijtkoek, kruidnagels, laurier en azijn toe en laat de hachee afgedekt op zacht vuur 2-2½ uur stoven. Serveer de hachee met gekookte aardappelen of een romige aardappelpuree. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus